Pille neked

Változz és változtass velünk!Mire (nem) jó a tisztítókúra? I. rész

Tisztázni a tisztázandót, avagy gondolatok az eredményes tisztítókúráról 

A tisztítókúra fő célja - amellett, hogy megtisztítsa szervezetünket a lerakódott méreganyagoktól – az, hogy kezdő lökést adjon az életmódváltáshoz! A pár napos méregtelenítéstől a szervezetünk fellélegzik, elindul a testsúlycsökkenés és segítségével könnyebb átállnunk egy energikusabb, egészségesebb életformára.

Mire nem való a méregtelenítő kúra?

Ha 3, 5 vagy 9 napra megszakítjuk egészségtelen életmódunkat egy méregtelenítő kúrával, különösebb változásra vagy hosszú távú eredményre ne számítsunk. Hiába koplalunk, böjtölünk, ha utána visszaállunk az egészségtelen életmódunkra és ugyanolyan mértékben terheljük a szervezetünket, mint előtte tettük. Ekkor a tisztító szerveink újra leterhelten, erőn felül dolgozhatnak azon, hogy a sok egészségtelen táplálékot átszűrjék és egyensúlyban tartsák szervezetünket.

Ha azt várjuk, hogy pár nap alatt fogjuk megváltani a világot és magunkat, kitisztulunk, lefogyunk és mehet tovább az élet a régi kerékvágásban, nagyon tévedünk. Erre nem való a méregtelenítő kúra.

Mire jó tehát a tisztítókúra?

Kutattunk, tájékozódtunk, kipróbáltuk és a következőre jutottunk:

Abban minden táplálkozástudományi szakértő egyetért, hogy a tisztításra, méregtelenítésre ott van a májunk, a vesénk. Amennyiben ezen szerveink egészségesen működnek, elvégzik a “piszkos munkát”. Ezért sokak szerint a tisztítókúra felesleges. Azt azonban mindenki hozzáteszi, és bizonyított tényként kezeli, hogy ennek ellenére nem mindegy mit viszünk be a szervezetünkbe, és hogy bizonyos tápanyagok, élelmiszerek és életforma segítik ezt a munkát. Tehát vannak olyan tápanyagok és táplálkozási szokások, amelyek ezt a folyamatot segítik.

Véleményünk szerint egy jó és hatékony tisztítókúra pont erre való: lökést ad a szervezetednek, feltölti azt vitaminokkal, tápanyagokkal, miközben pár nap alatt fellélegzik az előtte folyamatosan rápakolt terhektől. Ami ennél is fontosabb, lehetőséget ad, hogy szakíts régi, nem túl jó életmódoddal, egészségtelen táplálkozási szokásaiddal és elkezdj egy egészségesebb, fittebb életformát!

Ami még mellette szól: a sikerélmény ereje

Tapasztalataim szerint hihetetlen erőt tud adni az életmódváltáshoz egy tervezett, irányított, sikeresen elvégzett kúra. Nem csak energiával tölt fel, de ráadásul rendszert visz a jelenleg kaotikus vagy rossz beidegződésekkel teli étkezési szokásaidba egy egyszerű, ismétlődő napi rutinon keresztül. A kúra alatt elhagyod az egészségtelen, tartósítószerekkel telepakolt készételeket. Helyette friss, igényes, egészséges alapanyagokból készíted el magadnak a finomabbnál finomabb fogásokat, és rájössz, nem is olyan bonyolult az elkészítésük. Üdítők és egyéb egészségtelen italok helyett sokkal több vizet és gyógyteát fogyasztasz, amik elengedhetetlenül fontosak a szervezet jó működéséhez.

Végül, de nem utolsó sorban sikerélményt ad. Amellett, hogy érezhető és látványos eredményt érünk el a jól végzett kúra alatt, hihetetlen erőt kapunk attól, hogy végigcsináltunk egy kihívást. Habár a testsúlycsökkenés lényegében a távozott víz és lerakódott méreganyagoknak köszönhető, de maga az érzés, hogy csinosabbnak, könnyedebbnek érezzük magunkat, erőt ad a folytatáshoz! Hihetetlen önbizalmat és magabiztosságot adhat az elért eredmény!

A Pille által összeállított 9 napos tisztítókúrát a hírlevelünkre feliratkozva itt tudod letölteni.

Ha érdekel a cikk folytatása kövesd a Pille blogot és csatlakozz a Pille közösséghez a Facebookon.

Küldetésünk

Hiszünk abban, hogy a boldogságodért Te vagy a felelős és tenned kell érte. Dolgozz azért, hogy elégedett lehess magaddal, kényeztesd magad, fordíts időt  azokra a dolgokra, amiket élvezettel végzel!

Változz és változtass velünk!

~ Pille

Kapcsolat

Kérdéseddel, észrevételeddel kérjük írj nekünk!

Ügyfélszolgálatunkat itt érheted el.

Hétköznap 9-16 óráig hívd a 70/9420119 telefonszámot.